Hoe fotografeer je het beste een kleine woning?

Een kleiner huis fotograferen is niet altijd even makkelijk. In kleine huizen wordt er vaak creatief gebruik gemaakt van de ruimte. Hoe zorg je er nu voor dat je de woning er toch goed op kunt zetten.

12

Doorkijkjes.

Doorkijkjes zorgen ervoor dat je verschillende ruimtes met elkaar verbindt, waardoor meer diepte in de foto ontstaat. In het voorbeeld hiernaast hebben we de deur geopend naar de slaapkamer. Op deze manier zie je twee verschillende ruimtes en creëer je meer realistische oppervlakte. Je ziet immers meer van de woning zonder teveel gebruik te maken van groothoeklenzen.

Zo subtiel mogelijk aankleden.

Probeer de woning zo subtiel mogelijk aan te kleden. Grote ruimtes vragen vaak om meer aankleding. Een kleine woning oogt al snel vol. Het verwijderen van een stoel of tafeltje kan ervoor zorgen dat de ruimte beter tot zijn recht komt.

08

Hoe meer je van de vloer ziet, hoe beter de ruimte tot zijn recht komt.

De grootte van een woning zie je het best terug in de oppervlakte van de de vloer. Daarom fotograferen wij vaak vastgoedfoto’s vanuit heuphoogte. Onnodige objecten zoals prullenbakken, tijdschrifthouders of meubilair  die de ruimte niet versterken, kun je het beste weghalen.

11